Blog minerale make-up

Minerale make-up heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen vanwege de natuurlijke ingrediënten en huidvriendelijke eigenschappen. In tegenstelling tot traditionele make-up, die vaak synthetische chemicaliën en vulstoffen bevat, bestaat minerale make-up doorgaans uit fijn gemalen mineralen zoals zinkoxide, titaandioxide, mica en ijzeroxide. 

Dit wil u weten over minerale make-up: 

 
1. Natuurlijke Ingrediënten:
Minerale make-up is geformuleerd met mineralen die uit de aarde zijn gewonnen. Deze ingrediënten zijn vaak vrij van conserveermiddelen, geurstoffen, parabenen en andere mogelijke irriterende stoffen, waardoor het geschikt is voor de gevoelige huidtypes. 
 
 
2. Lichte Dekking:
Minerale make-up biedt een lichte dekking die de huid laat ademen. Het komt doorgaans in de vorm van losse poeders, geperste poeders, foundations, blushes en oogschaduwen. De fijn gemalen deeltjes mengen zich naadloos met de huid voor een natuurlijke afwerking. 
 
 
3. Zonbescherming:
Veel minerale make-upproducten bevatten titaandioxide en zinkoxide, die natuurlijke zonbescherming bieden door schadelijke Uv-stralen te reflecteren en te verstrooien. Hoewel minerale make-up op zichzelf mogelijk geen voldoende bescherming biedt tegen de zon, kan het samen met zonnebrandmiddel worden gebruikt om de zonbescherming te verbeteren. 
 
 
4. Niet-Comedogeen:
Minerale make-up is niet-comedogeen, wat betekent dat het de poriën niet verstopt of acne-gevoelige huid verergert. De lichte formule zorgt ervoor dat de huid kan ademen, waardoor het een populaire keuze is voor mensen met een vette of acne-gevoelige huid. 
 
 
5. Duurzaamheid:
Minerale make-up heeft over het algemeen een uitstekende houdbaarheid, waardoor het ideaal is voor dagelijks gebruik. De natuurlijke mineralen hechten goed aan de huid zonder dat er vaak bijwerkingen nodig zijn, waardoor de huid de hele dag door een frisse en stralende teint behoudt. 
 
 
6. Veelzijdigheid:
Minerale make-up is veelzijdig en kan worden gebruikt voor verschillende make-up looks, van natuurlijk en alledaags tot meer dramatisch en glamoureus. De opbouwbare dekking maakt aanpassing mogelijk volgens individuele voorkeuren en behoeften. 
 
 
7. Geschiktheid voor alle huidtypes:
Minerale make-up is over het algemeen geschikt voor alle huidtypes, inclusief gevoelige, vette, droge en gecombineerde huid. De zachte formule maakt het een uitstekende keuze voor mensen met een gevoelige huid of aandoeningen zoals rosacea of eczeem. 
 
 

Samengevat biedt minerale make-up een natuurlijk, huidvriendelijk alternatief voor traditionele cosmetica. Wij werken met het merk Colorescience. Colorescience biedt verschillende vormen van minerale make-up aan; compacte poeder, poederkwast of vloeibare substanties.

 

Benieuwd welk product van Colorescience het beste bij uw huid past? Plan een intakegesprek in via www.dermacura.nl 

Uw huid verdient de allerbeste zorg

Contact opnemen

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek. Lees hier meer.

We brengen € 30,- voor een intakegesprek in rekening. Deze kosten worden in mindering gebracht op het bedrag van de eerste behandeling die u bij ons ondergaat

Wij helpen u graag verder.

Contact opnemen

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail adres (verplicht)

  Voorkeur locatie (verplicht)

  Onderwerp (waarvoor wilt u een afspraak maken) (verplicht)

  Uw bericht

  Dermacura mag de door mij doorgestuurde persoonsgegevens gebruiken voor het gevraagde contact in overeenstemming met de Privacy verklaring.