Lymfoedeem

’’We change lives by improving your skin’’

Lymfoedeem is een vervelende huidaandoening waarbij er te veel vocht aanwezig is op bepaalde plaatsen in het lichaam. Dit wordt veroorzaakt door verschillende factoren, zoals een operatie, bestraling of erfelijke aanleg. Lymfoedeem kan een zwaar gevoel geven in het aangedane lichaamsdeel en spanning veroorzaken in andere gebieden waar vocht zich ophoopt. Soms kan er ook stijfheid in de gewrichten, een zeurende of stekende pijn, wondroos (erysipelas) en pijnlijke huidafwijkingen optreden. Dit kan u beperken in de dagelijkse bezigheden.

Bij Dermacura behandelen wij lymfoedeem met behulp van ambulante compressietherapie (ACT), manuele lymfedrainage (MLD) en medische lymfetaping. Het is echter belangrijk om te weten dat de behandeling in onze praktijk alleen niet voldoende is. U kunt thuis ook een rol spelen in het bevorderen van het herstel. Lymfoedeem belemmert de goede doorbloeding en voeding van de huid, waardoor deze droog, schilferig en gevoelig wordt voor wondjes. Daarom is een goede verzorging en bescherming van de huid minstens zo belangrijk. Het zal ervoor zorgen dat uw huid prettiger aanvoelt en het helpt complicaties te voorkomen.

Daarnaast is dagelijkse zelfmassage belangrijk voor het verminderen van lymfoedeem en het stabiliseren van de klachten. U kunt dit leren via onze Youtube-video.

Voor wij aan een behandeling beginnen plannen wij altijd eerst een intakegesprek in om uw klachten te bespreken en uw huid te beoordelen. Op basis van dit gespreken kijken wij welke behandeling(en) het meest geschikt zijn voor uw specifieke vorm van lymfoedeem.

fibromen steelwratjes verwijderen

Onze behandelingen

Manuele lymfedrainage
Medische lymfetaping
Littekentherapie
Productadvies

Voor en na foto’s van onze behandelingen

Uw huid verdient de allerbeste zorg

Contact opnemen

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek. Lees hier meer.

We brengen € 30,- voor een intakegesprek in rekening. Deze kosten worden in mindering gebracht op het bedrag van de eerste behandeling die u bij ons ondergaat

Wij helpen u graag verder.

Contact opnemen

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail adres (verplicht)

  Voorkeur locatie (verplicht)

  Onderwerp (waarvoor wilt u een afspraak maken) (verplicht)

  Uw bericht

  Dermacura mag de door mij doorgestuurde persoonsgegevens gebruiken voor het gevraagde contact in overeenstemming met de Privacy verklaring.