Lymfoedeem

Vochtophoping: een pijnlijke zaak. Wij kunnen u helpen.

Soms wordt overtollig lymfevocht niet goed afgevoerd. Als gevolg van bijvoorbeeld een operatie of bestraling. Het geeft u een zwaar gevoel in armen of benen of zorgt voor spanning in andere gebieden waar het vocht zich ophoopt. Soms ook stijfheid in de gewrichten, een zeurende of stekende pijn of wondroos (erysipelas) en pijnlijke huidafwijkingen.

Wanneer het oedeem na een operatie lang aanhoudt of chronisch is, vertraagt ook het herstel van de wond. Onze ervaren huidtherapeuten combineren dan de wondzorg en de oedeembehandeling voor een optimaal resultaat.

Wij kunnen uw pijn en ongemakken aanzienlijk verlichten met diverse behandelingen in onze praktijken.

Manuele lymfedrainage

Een milde, rustgevende massagetechniek die de lymfebanen en de aanmaak van nieuwe lymfevaatjes stimuleert waardoor het lymfevocht en de afvalstoffen afgevoerd worden. Er komt minder spanning op uw huid en uw klachten en motorische beperkingen nemen af. Dit gaat samen met betere lichamelijke conditie en weerstand.

Ambulante compressietherapie

Een compressie- of drukverband (zwachtel) ondersteunt de spierpomp waardoor het vocht terug in de aders geperst wordt. Zo blijft het resultaat van de lymfedrainage op peil. Compressietherapie werkt het beste wanneer u veel loopt en uw benen vaker beweegt, wanneer u in een stoel zit. Soms zijn zwachtels niet mogelijk. Dan kan een elastische verbandkous een oplossing bieden.

Lymfetaping

Speciaal elastisch katoenen tape wordt met een speciale techniek op de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat er ruimte in de bovenste huidlaag waardoor de lymfvaatjes het vocht uit het weefsel opnemen en afvoeren. Door de normale lichaamsbeweging wordt de huid continu gemasseerd daar waar het tape zit en neem het oedeem af. Van het tape voelt u nauwelijks iets en u kunt zich vrij bewegen, douchen, sporten en zelfs zwemmen.

Wat kunt u zelf doen?

De behandeling in onze praktijk alleen is niet voldoende. U kunt thuis het herstel een handje helpen.
Oedeem of vochtophoping voorkomt een goede doorbloeding en daarmee de zo noodzakelijke voeding van de huid. Die wordt droog, schilferig en is gevoelig voor wondjes. Daarom is een goede verzorging en bescherming van huid minstens zo belangrijk. Uw huid voelt veel fijner aan én u voorkomt complicaties.

Ook de juiste voeding en beweging spelen een belangrijke rol. Oedeem maakt het bewegen lastig. Toch is het goed om de spieren in het oedeemgebied zoveel mogelijk te activeren. U helpt zo uw lichaam om het overtollig vocht gemakkelijker af te voeren.
Onze huidtherapeuten adviseren u hier graag over.

blank
Contact opnemen

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen met u zorgen wij voor de optimale behandeling van uw klachten.

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail adres (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Dermacura mag de door mij doorgestuurde persoonsgegevens gebruiken voor het gevraagde contact in overeenstemming met de Privacy verklaring.

  Uw huid verdient de allerbeste zorg

  Locaties Dermacura

  Dermacura is gevestigd op meerdere locaties. Hieronder kunt u per vestiging de behandelinformatie en openingstijden zien. Hier leest u meer over Dermacura.

  Alkmaar
  Beverwijk
  Castricum
  Den Helder
  Heerhugowaard
  Limmen

  Klantenervaringen

  Dermacura
  Ik ben zo zó blij dat ik een jaar lang geïnvesteerd heb ik mijn benen! Ze zijn als nieuw, glad, Lees verder
  03/13/2019