Van die rode of paarsblauwe adertjes rondom uw neus, wangen en mond wordt ook wel couperose genoemd. Ze zijn te herkennen als streepjes en kronkels in de huid. Een onschuldige maar voor veel mensen een storende huidaandoening die wij veel bij ons in de praktijk zien.

Ontstaan

Couperose ontstaat doordat de oppervlakkige adertjes verslappen en wijder worden. Hierdoor kunnen de vaatjes zichtbaarder worden.

Oorzaken kunnen zijn:  

 • Erfelijkheid
 • Overmatige en/of onbeschermde blootstelling aan de zon
 • Uw huidtype (lichtere huidtypen lijken meer kans te hebben op het krijgen van couperose)
 • Chronisch gebruik van corticosteroïd bevattende crèmes of zalven
 • Temperatuurschommelingen
 • Alcoholgebruik

Couperose ontstaat spontaan, maar kan helaas niet uit zichzelf verminderd worden. Het goede nieuws is dat er verschillende behandelmogelijkheden zijn.

 

Behandelmogelijkheden

Zoals eerder verteld is couperose gelukkig een onschuldige huidaandoening, maar wordt het wel vaak als storend ervaren. Gelukkig hebben wij bij Dermacura een breed scala aan innovatieve behandelingen.

Camouflagetherapie
Hierbij zal de huidtherapeut samen met u de juiste camouflagekleur bepalen en dit zorgt ervoor dat de ongewenste kleurverschillen in de huid zo min mogelijk zichtbaar zullen zijn. Dit gebeurt met een sterk geconcentreerde crème die de ontsiering camoufleert, zodat het niet of minder opvalt.

Coagulatie
Bij coagulatie wordt middels een dun naaldje in de huid geprikt en zal elektrische stroom de cellen verwarmen. Vervolgens wordt het weefsel van structuur veranderd en gaat het lichaam dit opruimen.


IPL of Lasertherapie

Bij zowel IPL als lasertherapie worden de cellen van de bloedvaatjes door middel van licht verhit. De warmte zorgt ervoor dat het weefsel stolt en het lichaam dit zal gaan opruimen.

 

Advies
Kortom zijn er meerdere opties om uw couperose te verminderen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Uw huid verdient de allerbeste zorg

Contact opnemen

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek. Lees hier meer.

We brengen € 30,- voor een intakegesprek in rekening. Deze kosten worden in mindering gebracht op het bedrag van de eerste behandeling die u bij ons ondergaat

Wij helpen u graag verder.

Contact opnemen

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail adres (verplicht)

  Voorkeur locatie (verplicht)

  Onderwerp (waarvoor wilt u een afspraak maken) (verplicht)

  Uw bericht

  Dermacura mag de door mij doorgestuurde persoonsgegevens gebruiken voor het gevraagde contact in overeenstemming met de Privacy verklaring.