Lipoedeem

Pijnlijke zwellingen zorgen voor pijn en beperkingen. Dat kan anders.

Lipoedeem is een pijnlijke en chronische aandoening waarbij plaatselijke vetophopingen vooral bij de heupen en dijen, in de onderbenen en aan de achterkant van de knieën en/of armen aanzienlijke pijnklachten veroorzaken en ook uw mobiliteit sterk beperken. Armen en benen voelen zwaar en vaak ontstaan bij de geringste aanraking blauwe plekken. Sporten en diëten helpen wel om overgewicht te voorkomen maar lossen het probleem niet op. Onze aanvullende behandelingen geven echt verlichting.

Manuele lymfedrainage en steunkousen

De afvoer van overmatige vochtophoping (lymfoedeem) die ontstaat als gevolg van het lipoedeem wordt ondersteund met behulp van manuele lymfedrainage. Deze vorm van massage stimuleert de lymfebanen waardoor het oedeem vermindert en afvalstoffen afgevoerd worden. In combinatie met steunkousen op maat kunnen we de klachten aanzienlijk beperken.

De onderhuidse vetcellen kunnen met liposuctie verwijderd worden. Dit is een chirurgische ingreep waarvoor u bijvoorbeeld bij het Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar terecht kunt. Manuele lymfedrainage is bij uitstek geschikt als ondersteuning bij het herstelproces na deze ingreep.

blank
Contact opnemen
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek zodat u de juiste keuze maakt.

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail adres (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Dermacura mag de door mij doorgestuurde persoonsgegevens gebruiken voor het gevraagde contact in overeenstemming met de Privacy verklaring.

  Uw huid verdient de allerbeste zorg

  Locaties Dermacura

  Dermacura is gevestigd op meerdere locaties. Hieronder kunt u per vestiging de behandelinformatie en openingstijden zien. Hier leest u meer over Dermacura.

  Alkmaar
  Beverwijk
  Castricum
  Den Helder
  Heerhugowaard
  Limmen

  Klantenervaringen

  Dermacura
  Bij Daniela gekomen voor een tepel tatoeage, nu al vanaf januari in den helder bij Lesley, fantastisch werk meiden, dat Lees verder
  03/20/2018