Littekens

Een wond die geneest laat soms pijnlijke sporen achter. Daar doen wij wat aan.

Littekens worden veroorzaakt door een beschadiging van de huid door bijvoorbeeld acne, een operatie of verbranding. In het beste geval blijft er een wit, oppervlakkig en soepel litteken achter. In sommige gevallen wordt de genezing verstoord.

Daarnaast kan het voorkomen dat het litteken ook pijnlijk, verhard, verdikt of verkleefd is. Huidtherapeuten onderzoeken met welke behandeling voor u het meest geschikt is? zodat het litteken minder pijnlijk en zichtbaar wordt.

litteken huidmassage

Onze behandelingen

Littekenmassage: Door onze specifieke massagetechniek stimuleren we de doorbloeding van de huid. Hierdoor zal het litteken soepeler worden en zullen de klachten zoals pijn, jeuk en bewegingsbeperkingen afnemen. Ook zal het cosmetische beeld van het litteken gaan verbeteren.

Lymfetaping: Elastisch katoenen tape wordt met een speciale techniek op de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat ruimte in de bovenste huidlaag waardoor de lymfvaatjes het vocht uit het weefsel kunnen opnemen en afvoeren. Door normale lichaamsbeweging wordt de huid continu gemasseerd daar waar het tape zit en zal het oedeem gaan afnemen. U voelt er nauwelijks iets van, kunt zich vrij bewegen en ermee douchen, sporten en zwemmen.

Camouflagetherapie: Soms zijn bovenstaande behandelingen niet mogelijk of wenselijk. In dat geval kunnen we de pigmentvlekken tijdelijk minder zichtbaar maken. Wij gaan op zoek naar een camouflagecrème met een hoog pigmentgehalte dat zo goed mogelijk overeenkomt met uw eigen huidskleur. De crème wordt vervolgens met een speciaal poeder gefixeerd en is daarmee waterproof. Het maakt niet uit of u transpireert, in de regen loopt of gaat zwemmen. Bovendien leren wij u ook hoe u zelf de crème het beste aan kunt brengen. Camouflagetherapie werkt goed voor wijnvlekken, littekens, vitiligo, acne en tatoeages.

Voor en na foto’s van onze behandelingen

Voor de behandeling

Na de behandeling

Voor de behandeling

Na de behandeling

Uw huid verdient de allerbeste zorg

Contact opnemen

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek. Lees hier meer.

Wij helpen u graag verder.

Contact opnemen

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail adres (verplicht)

  Voorkeur locatie (verplicht)

  Onderwerp (waarvoor wilt u een afspraak maken) (verplicht)

  Uw bericht

  Dermacura mag de door mij doorgestuurde persoonsgegevens gebruiken voor het gevraagde contact in overeenstemming met de Privacy verklaring.

  [/db_pb_accordion]