Littekens

Een wond die geneest laat soms pijnlijke sporen achter. Daar doen wij wat aan.

Littekens worden veroorzaakt door een beschadiging van de huid door bijvoorbeeld acne, een operatie of verbranding. In het beste geval blijft er een wit, oppervlakkig en soepel litteken achter. Soms echter wordt de genezing verstoord en kan het litteken juist rood, verdikt en stug zijn. En hierdoor ook pijnlijk en hinderlijk.

Onze huidtherapeuten onderzoeken met welke behandeling u het beste geholpen bent zodat het litteken minder pijnlijk en zichtbaar wordt.

Littekenmassage

U heeft minder pijn, jeuk en bewegingsbeperkingen dankzij deze specifieke massagetechniek. We stimuleren de doorbloeding van de huid waardoor het litteken soepeler wordt en de klachten afnemen. Ook gaat het litteken er beter uitzien.

Lymfetaping

Elastisch katoenen tape wordt met een speciale techniek op de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat er ruimte in de bovenste huidlaag waardoor de lymfvaatjes het vocht uit het weefsel kunnen opnemen en afvoeren. Door normale lichaamsbeweging wordt de huid continu gemasseerd daar waar het tape zit en neemt het oedeem af. U voelt er nauwelijks iets van, kunt zich vrij bewegen en ermee douchen, sporten en zwemmen.

Siliconengel en -pleisters

Silicone zorgt voor het herstel van de vochtbalans, de verbetering van de huidstructuur en de kwaliteit van het collageen. Met als resultaat dat het littekenweefsel zachter en soepeler wordt. Ook de roodheid, jeuk en pijn nemen af. De gel wordt vooral op zichtbare en beweeglijke plaatsen aangebracht. De pleisters zijn meer geschikt voor grotere littekens.

Camouflagetherapie

Soms zijn bovenstaande behandelingen niet mogelijk of wenselijk. In dat geval kunnen we de pigmentvlekken tijdelijk minder zichtbaar maken. Wij gaan op zoek naar een camouflagecrème met een hoog pigmentgehalte dat zo goed mogelijk overeenkomt met uw eigen huidskleur. De crème wordt vervolgens met een speciaal poeder gefixeerd en is daarmee waterproof. Het maakt niet uit of u transpireert, in de regen loopt of gaat zwemmen. Bovendien leren wij u ook hoe u zelf de crème het beste aan kunt brengen.

Camouflagetherapie werkt goed voor wijnvlekken, littekens, vitiligo en tatoeages.

blank
Contact opnemen

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek. Wij helpen u graag verder.

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail adres (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Dermacura mag de door mij doorgestuurde persoonsgegevens gebruiken voor het gevraagde contact in overeenstemming met de Privacy verklaring.

  Uw huid verdient de allerbeste zorg

  Locaties Dermacura

  Dermacura is gevestigd op meerdere locaties. Hieronder kunt u per vestiging de behandelinformatie en openingstijden zien. Hier leest u meer over Dermacura.

  Alkmaar
  Beverwijk
  Castricum
  Den Helder
  Heerhugowaard
  Limmen

  Klantenervaringen

  Dermacura
  Ik ben nu alweer een aantal jaren onder behandeling bij Petra voor zowel Acne als Couperose. Vooral de laserbehandeling vond Lees verder
  07/09/2018