Lasertherapie Vaatafwijkingen

Zichtbare bloed- of haarvaatjes in het gezicht wordt couperose genoemd. Zeker op plaatsen zoals in het gelaat of decollete zijn deze verwijde vaatjes vaak ontsierend en optisch storend. Met behulp van een medische laser, de zogenaamde KTP 532 diodelaser kunnen deze rode haarvaatjes zonder onnodige huidbeschadiging worden verwijderd. Ook oppervlakkige beenvaatjes genoemd bezemrijs kunnen met deze laser behandeld worden. Dit bijzondere laserlicht zoekt de oxyhemoglobine in de bloedvaatjes op. De oxyhemoglobine zijn de rode bloedlichaampjes die de zuurstof vervoeren. De warmte van het laserlicht wordt geabsorbeerd en hierdoor trekt de bloedwand samen en verdwijnt het vaatje. Het licht dringt door de huid heen, zonder deze onnodig te beschadigen.

977_1977_2Port-Wine-Stain-Before-Niaumtu-532Port-Wine-Stain-After-Niamtu-532

 

 

 

De behandelingen zijn goed te verdragen en snel. Meestal volstaat 1 behandeling (in 80% van de gevallen).

De meest bekende bloedvatafwijkingen, die behandeld kunnen worden zijn;
• Couperose
• Telangiëctasiën
• Spider Agioma’s
• Cherry Angioma’s
• Rosacea

Maar ook steelwratjes kunnen eenvoudig worden weggehaald met deze methode. Na de behandeling kan de klant gewoon doorgaan met de dagelijkse bezigheden, hooguit voelt de huid wat geïrriteerd aan, maar dat verdwijnt in de regel na de eerste paar uur.

De KTP 532 diodelaser waar Dermacura mee werkt, heeft een hele kleine laserstraal, zodat alleen het bloedvat wordt geraakt en niet het omliggende huidweefsel.